Transferro vindt vitaliteit en duurzame inzetbaarheid van haar medewerkers belangrijk en voert hierop actief beleid

jun 3, 2022

Transferro vindt vitaliteit en duurzame inzetbaarheid van haar medewerkers belangrijk en voert hierop actief beleid. Transferro gelooft in preventie en ziet dat als een gezamenlijke verantwoordelijkheid van medewerker en werkgever, aldus Anita van de Weerd, HR-manager bij Transferro.

Als werkgever faciliteren en stimuleren wij de medewerkers om hiermee aan de slag te kunnen. Daarnaast kijken we zelf ook kritisch naar ons beleid en arbeidsomstandigheden. “Is dit nog actueel voldoende en sluit het voldoende aan op de doelstellingen van zowel werkgever als werknemer?”

We waren op zoek naar een partij die ons écht kon ontzorgen op het gebied van het preventief medisch onderzoek, vertelt Anita. ‘Maar wel een partij die ons juist ook ná het uitvoeren van de health-check kon ondersteunen bij de verdere ontwikkeling van ons vitaliteitsbeleid. Dat vonden we bij BuroVitaal. De output van de health-checks wordt in de vorm van een uitgebreide geanonimiseerde groepsrapportage met analyses, conclusies en aanbevelingen ingezet voor de verdere ontwikkeling van ons beleid. En dat doen we samen.

Wat fijn is en bijzonder effectief, is dat we op basis van de uitkomsten van de groepsrapportage heel gericht vraaggerichte interventies in kunnen zetten voor de medewerkers. Zo kan nagedacht worden welke workshops georganiseerd kunnen worden voor de medewerkers op thema’s als omgaan met stress, gezonde voeding en beter slapen.

Vanuit onze werkzaamheden, meest logistiek en kantoor, kwam na gericht onderzoek van BuroVitaal door inzet van extra vragenlijsten naar boven dat er relatief veel meldingen waren betreffende het bewegingsapparaat (armen, schouder, rug, etc). Op basis van deze uitkomsten gaan we samen met de experts van BuroVitaal duw-, trek-, en tiltrainingen inzetten voor alle medewerkers op logistiek.

Anita van de Weerd, HR-manager bij Transferro