Wat levert een PMO op?

Bij BuroVitaal geloven we dat preventie beter is dan genezen. Daarom bieden we een preventief medisch onderzoek (PMO) aan om de gezondheid en het welzijn van je personeel te optimaliseren. Ons doel is om ze te helpen zich fit en vitaal te voelen, zodat ze vol energie en met plezier aan het werk kunnen. Ontdek hoe een PMO het leven van je medewerkers verbetert en je organisatie sterker maakt.

Wat is een preventief medisch onderzoek?

Een PMO is een uitgebreide gezondheidscheck gericht op het vroegtijdig opsporen van mogelijke gezondheidsrisico’s. Het doel is om de gezondheid en het welzijn van werknemers te optimaliseren, zodat zij op een duurzame manier kunnen blijven werken. BuroVitaal biedt een PMO op maat aan voor iedere werknemer, afgestemd op individuele behoeften en risicoprofielen.

Wil je direct weten hoe het gesteld is met de vitaliteit in jouw organisatie of heb je vragen over het preventief medisch onderzoek? Doe dan de vitaliteitstest of neem contact met ons op via onderstaande buttons.

De voordelen van een PMO

Het laten uitvoeren van een PMO geeft je veel inzichten in de gezondheid en vitaliteit van je werknemers. Op basis van de uitkomst van het onderzoek kun je als organisatie bijdragen aan het creëren van een fijne, veilige en gezonde werkomgeving. Ook is het een goede manier om te laten zien dat je betrokken bent bij het welzijn van je werknemers en ze dus graag behoudt.

Daarnaast profiteer je van de volgende voordelen:

 1. Tijdige signalering van gezondheidsrisico’s: een PMO helpt je om vroegtijdig eventuele gezondheidsrisico’s te ontdekken. BuroVitaal helpt je graag met het opstellen van een plan om samen potentiële problemen te voorkomen of te verhelpen.
 2. Verbeterde werkprestaties: als je medewerkers gezond en energiek zijn, presteren ze beter op werk. Een PMO helpt om hun fysieke en mentale welzijn te verbeteren, wat leidt tot betere werkprestaties en een hogere productiviteit.
 3. Minder ziekteverzuim: wanneer je gezondheidsproblemen tijdig opspoort en aanpakt, vermindert de kans op ziekteverzuim. Minder verzuim resulteert weer in minder kosten en een soepel draaiend bedrijf.
 4. Een betere werksfeer: een gezonde en vitale werknemer draagt bij aan een positieve werksfeer. Dit leidt tot een betere samenwerking, minder conflicten en meer werkplezier.
 5. Duurzame inzetbaarheid: een PMO helpt je om je personeel duurzaam inzetbaar te houden. Door aandacht te besteden aan hun gezondheid en welzijn, blijven ze langer en met plezier werken.

Kom meer te weten
over de Vitality Check

 • Het PMO: de basis voor een gezonde werknemer

 • De werkwijze van het PMO

 • Welk onderzoek past binnen uw organisatie?

 • Het PMO-promoteam

Hoe werkt een PMO bij BuroVitaal?

BuroVitaal’s preventief medisch onderzoek bestaat uit verschillende onderdelen, zoals een online vragenlijst, een lichamelijk onderzoek en eventueel aanvullende testen. Op basis van de resultaten ontvangt je personeel persoonlijk advies en begeleiding om hun gezondheid en welzijn te verbeteren.

Waarom kiezen voor een PMO door BuroVitaal?

BuroVitaal onderscheidt zich door een persoonlijke aanpak en een focus op duurzame inzetbaarheid van je personeel. We maken het je ook graag makkelijk om een PMO uit te voeren, want we komen gewoon naar jou toe. Met onze PMO Vitality Check Bus kunnen we op iedere locatie in Nederland de gezondheid en vitaliteit van je medewerkers checken. Onze professionals werken daarnaast nauw met je samen om een op maat gemaakt plan te ontwikkelen dat perfect aansluit op de individuele behoeften en doelen van je werknemers.

Veelgestelde vragen over het PMO

Omdat we vaak dezelfde vragen krijgen over het PMO, hebben we de meestvoorkomende vragen op een rijtje gezet. Staat je vraag er niet tussen of wil je meer informatie? Neem dan vrijblijvend contact op met BuroVitaal. We staan je graag te woord.

Is een PMO verplicht?

Hoewel werkgevers wettelijk verplicht zijn om hun werknemers een PMO aan te bieden, is deelname voor werknemers zelf niet verplicht. Het is echter absoluut in je eigen belang om deel te nemen aan een PMO. Het helpt je namelijk om mogelijke gezondheidsrisico’s in een vroegtijdig stadium te ontdekken en aan te pakken, zodat je een gezonde en energieke toekomst tegemoet gaat.

Hoe vaak moet ik een PMO laten uitvoeren?

Hoe vaak je een PMO dient uit te voeren is afhankelijk van meerdere factoren, zoals de werkomstandigheden, leeftijd en persoonlijke gezondheidsrisico’s van het personeel. Over het algemeen raden we aan om elke 2 tot 4 jaar een PMO te laten uitvoeren. Zo blijf je goed op de hoogte van de gezondheid en het welzijn van je medewerkers en ben je in staat om eventuele problemen tijdig te adresseren.

Wat kost een PMO bij BuroVitaal?

Bij BuroVitaal snappen we dat ieder individu uniek is en daarom bieden we een PMO op maat aan. De kosten van een PMO variëren dus en zijn afhankelijk van de gekozen modules en aanvullende onderzoeken. Neem contact met ons op voor een offerte op maat die past bij jouw specifieke behoeften en wensen.

Hoe bereid ik me voor op een PMO?

Een goede voorbereiding op een PMO begint met het nauwkeurig invullen van de online vragenlijst. Zorg ervoor dat je alle vragen eerlijk en volledig beantwoordt. Verder is het belangrijk om uitgerust en ontspannen naar de afspraak te komen. Draag comfortabele kleding en neem eventueel een flesje water en een gezonde snack mee. Tot slot, stel gerust vragen aan de professional tijdens het onderzoek en wees open over eventuele zorgen of klachten die je ervaart. Zo haal je het meeste uit je PMO en ben je goed op weg naar een gezonde en vitale toekomst.

Neem contact op met BuroVitaal

Investeer in je gezondheid en welzijn met een preventief medisch onderzoek bij BuroVitaal. Ons deskundige team staat klaar om je te begeleiden naar een fitte en vitale toekomst, zowel op het werk als daarbuiten. Neem vandaag nog contact op en ontdek wat BuroVitaal voor jou kan betekenen. Dit kan via onderstaand contactformulier, door te bellen naar 085 820 9799 of een mail te sturen naar info@burovitaal.nl.

Je schakelt BuroVitaal ook in voor:

Overige diensten voor meer vitaliteit op de werkvloer

Werkplekonderzoek

PMO-mobiel

Training

Workshops

Arbo

Kom meer te weten
over onze diensten

 • Vitaliteit volgens BuroVitaal

 • Een brede kijk op gezondheid en welzijn

 • De bijzondere belofte

 • Al onze diensten