Preventief Medisch Onderzoek (PMO)

Bij BuroVitaal weten we als geen ander dat mentaal en fysiek gezonde werknemers het verschil maken binnen een bedrijf. Heb je als HR-manager of eigenaar geen inzicht in de gezondheid van je medewerkers? Laat dan een Preventief Medisch Onderzoek (PMO) – ook wel een Vitality Check genoemd – uitvoeren door onze professionals.

Kwestie van goed werkgeverschap.

Nu! Gratis promopakket ter waarde van € 495,-. Bekijk de promotiepagina >

Wat levert een PMO jouw bedrijf op?

Elk PMO onderzoek dat we bij BuroVitaal uitvoeren heeft als belangrijkste doel om ongezonde situaties op het werk, zowel fysiek als mentaal, te voorkomen en waar nodig te verbeteren. De gevolgen van deze preventieve check zijn: fittere medewerkers, een duurzame inzetbaarheid, meer productiviteit en een lager ziekteverzuim.

STAPPENPLAN PMO

De basis voor een gezonde werknemer

Reacties van tevreden klanten op onze uitgevoerde PMO onderzoeken

De uitkomsten van het onderzoek helpt onze medewerkers bij het stimuleren van gezond gedrag en het levert ons als bedrijf concrete input voor ons vitaliteits- en duurzaam inzetbaarheidsbeleid. Daarnaast voldoen we als werkgever ook aan onze wettelijke verplichting om het PMO periodiek aan te bieden aan onze medewerkers. Het PMO is bij ons gebaseerd op de uitkomsten van de RIE (Risico Inventarisatie en Evaluatie).

Anja Stappenbelt, HR-manager Rollecate groep

We waren op zoek naar een partij die ons écht kon ontzorgen op het gebied van het Preventief Medisch Onderzoek, vertelt Anita. ‘Maar wel een partij die ons juist ook ná het uitvoeren van de health-check kon ondersteunen bij de verdere ontwikkeling van ons vitaliteitsbeleid. Dat vonden we bij BuroVitaal.

Anita van de Weerd, HR-manager bij Transferro

We hebben BuroVitaal ingeschakeld om een PMO bij ons uit te voeren. Het kennismakingsgesprek verliep goed en na akkoord is de uitrol van het PMO begonnen. We hebben veel contact gehad en de actiepunten van beide kanten opgepakt. Ik ben heel content met de samenwerking. De lijntjes zijn kort en dat werkt erg plezierig. De manier van handelen van BuroVitaal is snel. Vragen worden direct beantwoord of opgepakt. Dat werkt erg fijn!

Sigrid Nugteren, HR-manager bij VHZ-Groep

 

Meer vitale relaties

Wel graag een PMO Vitality Check, maar geen ruimte beschikbaar? Of krap in de tijd?

Bij BuroVitaal hebben wij dé oplossing: met onze fonkelnieuwe PMO Vitality Check Bus komen we naar jullie toe!

Het PMO onderzoek inhoudelijk

In het Preventief Medisch Onderzoek (PMO) van BuroVitaal onderzoeken we de fysieke en mentale gezondheid van je medewerkers. Onze aanpak is er dus op gericht om je medewerkers gezond te houden en zo kostbare uitval te voorkomen. Als ervaren specialist op het gebied van vitaliteit weten we dat iedere baan risico’s voor de algehele gezondheid met zich meebrengt. Onze PMO’s zijn daarom zo ontwikkeld dat we de vitaliteit van je medewerkers nauwkeurig in kaart brengen en eventuele gezondheidsproblemen bij je medewerkers tijdens het traject goed kunnen opsporen.

Als we tijdens het traject fysieke en/of mentale gezondheidsproblemen bij je werknemers constateren, is het essentieel om als bedrijf zo snel mogelijk actie te ondernemen. Uiteraard ondersteunen we je hierin. Download de brochure om alles te weten te komen over onze Vitality Check, oftewel het PMO.

Kom meer te weten over de Vitality Check

 • Het PMO: de basis voor een gezonde werknemer
 • De werkwijze van het PMO
 • Welk onderzoek past binnen uw organisatie?
 • Het PMO-promoteam

Waarom een Preventief Medisch Onderzoek?

Vitale medewerkers zijn duurzaam inzetbaar en staan mentaal, fysiek en emotioneel sterk in het leven. Duurzame inzetbaarheid is niet alleen voor de werkgever van groot belang, maar ook voor de werknemer zelf. Door als werkgever een positieve en gezonde werk- en leeromgeving te creëren, kunnen je werknemers optimaal inspelen op alle werkgerelateerde gebeurtenissen en zijn ze gemotiveerder om hun werktaken adequaat en met plezier uit te voeren.

 

4 redenen voor de werkgever om het PMO aan te bieden

 1. Je bent verplicht een PMO aan te bieden: een bedrijf is volgens de Arbowet verplicht om zijn werknemers periodiek een Preventief Medisch Onderzoek aan te bieden. Het hoofddoel van het onderzoek moet dan wel zijn om de vitaliteit in kaart te brengen en de gezondheidsproblemen aan te pakken.
 2. BuroVitaal komt naar jou toe: kun je niet naar ons toekomen voor een PMO? Dan komen we naar jou toe! Onze PMO Vitality Check Bus is een compleet test- en gesprekscentrum, maar dan op wielen. Het betekent dat we op iedere gewenste locatie in Nederland complete PMO onderzoeken kunnen afnemen. Van Groningen tot Maastricht en overal daar tussenin. Maximale flexibiliteit dus.
 3. Je monitort de gezondheid van je werknemers: door een PMO onderzoek uit te laten voeren, monitor je iedereens gezondheid nauwkeurig en kom je erachter of er (te) grote gezondheidsrisico’s voor je werknemers op de loer liggen. Het PMO is een uitstekende graadmeter voor de vitaliteit van iedere individuele medewerker.
 4. Bewijs van goed werkgeverschap: het PMO onderzoek is de eerste stap in de richting van een gezonde organisatie waar je werknemers ’s ochtends met plezier naartoe gaan. Daarbij is het PMO ook een wettelijk bewijs van goed werkgeverschap. Iets dat gezien de krapte op de arbeidsmarkt positief onderscheidend kan werken. Meer weten over onze visie op goed werkgeverschap? Neem dan meteen contact met ons op.

Waarom zou ik als werknemer deelnemen aan een Preventief Medisch Onderzoek?

Ben je een werknemer en is jouw werkgever van plan een PMO onderzoek uit te laten voeren? Hieronder geven we je 4 redenen waarom het goed is om deel te nemen aan het PMO:

 1. Een PMO is voor jou gratis: je werkgever biedt het onderzoek op zijn kosten aan.
 2. Je monitort je gezondheid: je krijgt inzicht in je vitaliteit (fysiek en mentaal) en een goed beeld van de gezondheidsrisico’s op de werkvloer.
 3. Je voorkomt dat je uitvalt, bijvoorbeeld door een burn-out: door aan de slag te gaan met je gezondheid, verbeter je je prestaties, neemt je productiviteit toe en zit je een stuk lekkerder in je vel.
 4. We brengen het onderzoek naar jou toe: het is bij BuroVitaal heel makkelijk om je medisch te laten onderzoeken. Met onze Vitality Check bus komen we naar het bedrijf toe waar jij werkt.

De PMO’s van BuroVitaal: kies jouw geschikte pakket

We bieden bij BuroVitaal 6 verschillende Vitality Check-pakketten aan. Op die manier geven we iedere HR-manager of eigenaar die bij ons terechtkomt voor een Preventief Medisch Onderzoek de optie om te kiezen voor het PMO dat bij zijn bedrijf past.

5

Offerte
aanvragen

5

Offerte
aanvragen

5

Offerte
aanvragen

5

Offerte
aanvragen

5

Offerte
aanvragen

5

Offerte
aanvragen

5

Offerte
aanvragen

5

Offerte
aanvragen

5

Offerte
aanvragen

5

Offerte
aanvragen

Overige diensten voor meer vitaliteit op de werkvloer

Werkplekonderzoek

PMO-mobiel

Training

Workshops

Arbo