Wat kost een PMO?

Duidelijkheid over de investering in een gezondheidsonderzoek is essentieel én begrijpelijk bij je keuze voor een Preventief Medisch Onderzoek (PMO). Onze PMO-pakketten starten vanaf een basisprijs, maar we kijken ook graag met je mee naar een onderzoek op maat. Zo is er altijd een passende oplossing voor jouw voorkeuren en budget. Voor een op maat gemaakte offerte staan we altijd klaar om je te helpen.

Nu! Gratis promopakket ter waarde van € 495,-. Bekijk de promotiepagina >

De kosten van een preventief medisch onderzoek bij BuroVitaal

Een PMO is verplicht wanneer je als organisatie aan de plicht moet voldoen om werkgerelateerde gezondheidsrisico’s te voorkomen en beperken. Het maakt voor deze verplichting niet uit hoe groot jouw organisatie is. Ook als je slechts één medewerker hebt, moet je aan de plicht in de Arbowet voldoen.

In sommige gevallen is het niet alleen verplicht om een PMO aan te bieden, maar zijn je werknemers ook verplicht om hieraan deel te nemen. Het gaat hierbij bijvoorbeeld om functies waarbij je medewerkers in contact komen met gevaarlijke stoffen, zoals chemische wassers, omgaan met gevaarlijke wapens (zoals schietinstructeurs) of na hun 55e nog nachtdiensten draaien.

Wil je direct weten hoe het met de vitaliteit in jouw organisatie is gesteld? Doe dan onze vitaliteitsscan via de ronde button. Voor meer informatie neem je gewoon even contact met ons op of bekijk je onze brochure.

 

Digitaal PMO

Ons digitale gezondheidsonderzoek, ook wel het E-PMO genoemd, nemen we volledig digitaal af, waardoor we niet op locatie aanwezig hoeven te zijn. Onderdelen die we in het E-PMO aanbieden zijn de vragenlijst Werk & Welbevinden, een gesprek met een leefstijlcoach en toegang tot een persoonlijk online dashboard.

Fysiek PMO

Onze fysieke PMO’s zijn onze basis-, plus-, vitaal- en budget-pakketten. Het basis bedrag van € 59,- omvat voor ieder pakket in ieder geval de belangrijkste fysieke onderzoektesten en de vragenlijst Werk & Welbevinden en toegang tot een persoonlijk online dashboard. Afhankelijk van je voorkeuren en de behoeften van de organisatie, kies je een pakket dat bij je past.

Wil je meer weten over de pakketten en welke specifieke gezondheidsonderzoeken daarbij horen? We vertellen je graag meer over de verschillende soorten PMO’s. Het is uiteraard ook mogelijk om een compleet op maat gemaakt onderzoek te laten ontwikkelen. Neem voor meer informatie vrijblijvend contact met ons op of vraag direct een offerte aan via onderstaande buttons.

Investering versus kostenbesparing

Investeren in een PMO bij BuroVitaal is niet alleen een investering in de gezondheid van je medewerkers, maar ook in de financiële gezondheid van je organisatie. Een goed uitgevoerd PMO leidt mogelijk tot aanzienlijke kostenbesparingen door vermindering van ziekteverzuim en verbetering van de productiviteit. Onze PMO’s zijn ontworpen om je team gezond en gemotiveerd te houden, wat zich vertaalt in een sterke return on investment. We leggen je graag meer uit over wat een PMO oplevert.

 

Een investering met rendement voor je bedrijf

Recente onderzoeken door PWC, het World Economic Forum, de MKB Service Desk en Medisch Contact benadrukken de krachtige impact van vitaliteit op de werkvloer: investeren hierin leidt mogelijk tot wel 12,6% omzetgroei. Dit komt niet alleen door gemiddeld 15% minder verzuim, maar ook door zo’n 5% meer productiviteit.

Daarnaast hebben ze berekend wat je ROI (Return on Investment) is door te investeren in werkvitaliteit: iedere euro die je investeert in de gezondheid van je medewerkers, levert je drie euro kostenbesparing aan verzuimkosten op. Kortom, vitaliteit is niet alleen waardevol voor het welzijn van je team, maar ook voor je bedrijfsresultaten.

Bij BuroVitaal zien we een PMO niet als gewoon een kostenplaatje, maar veel meer als een slimme investering in de gezondheid en het geluk van je team. Door vooruit te denken met preventieve gezondheidschecks dring je dus niet alleen het ziekteverzuim terug, maar perk je ook de kosten die daarbij komen kijken flink in. Dus, bezuinigen op een PMO? Dat is eigenlijk een beetje zonde, want het betaalt zichzelf terug in een gezonder, blijer team.

Bepaal de kosten voor je PMO zelf met een onderzoek op maat

Ieder bedrijf is uniek en daarom bieden we PMO’s aan die volledig aanpasbaar zijn aan de specifieke behoeften en risico’s van je organisatie. Of je nu bijvoorbeeld in de industrie, het onderwijs of de dienstensector werkt, wij zorgen ervoor dat we het PMO op maat maken voor jouw specifieke werkomgeving. Daarnaast is het mogelijk om de onderzoeken aan te passen op het beschikbare budget.

Veelgestelde vragen over PMO-kosten

Welke factoren beïnvloeden de kosten van een PMO?

De kosten van een PMO bij BuroVitaal baseren we op verschillende factoren. Onder andere de omvang van het onderzoek, de grootte van je team en hun specifieke behoeften spelen een grote rol. Daarnaast kies je uit diverse tests en onderzoeken, variërend van basis gezondheidschecks tot uitgebreide gespecialiseerde onderzoeken. We bieden flexibele pakketten aan, zodat je nooit betaalt voor diensten die niet aansluiten bij je organisatie.

Wie betaalt er voor het preventief medisch onderzoek?

Als werkgever ben jij degene die de kosten van het PMO draagt, maar als bijkomend voordeel zijn ook de opbrengsten ervan voor jou. Houd rekening met de mogelijkheid van (gedeeltelijke) financiering door de zorgverzekeraar.

Dekt de zorgverzekering de kosten van een PMO?

Dit hangt af van de zorgverzekeraar en het specifieke pakket dat je hebt. Sommige zorgverzekeraars bieden dekking voor preventieve gezondheidsonderzoeken zoals een PMO. We raden je aan om dit na te gaan bij je zorgverzekeraar.

Contact en offerte aanvraag

Ben je geïnteresseerd in een PMO bij BuroVitaal of wil je meer weten over onze diensten, pakketten en prijzen? Neem vandaag nog contact met ons op voor een vrijblijvende offerte door een e-mail te sturen naar info@burovitaal.nl of te bellen naar 085 820 9799. Samen werken we aan een gezondere en productievere toekomst voor jouw organisatie.

MEER
WETEN?
NEEM
CONTACT OP

Vul vrijblijvend onderstaand contactformulier in en we nemen binnen 24 uur contact met je op.