5 handige tips om meer te bewegen op kantoor

mrt 2, 2023

Veel kantoormedewerkers zitten een groot gedeelte van de week achter hun bureau en komen er soms alleen achter vandaan tijdens de pauze of als het tijd is om naar huis te gaan. Dit klinkt heel ongezond en, je raadt het al, dat is het ook.

Ons lichaam gaat niet goed om met een zittend bestaan en te weinig beweging. De gevolgen zijn onder andere: het cholesterolgehalte neemt toe, de kans op diabetes type 2 verhoogt, je bloeddruk kan toenemen en je hebt geen uitlaatklep voor alle stress op je werkdag. In dit blog geven we je daarom 5 handige tips om meer te bewegen op kantoor.

Tip 1: loop elk uur even een rondje

Door je wekker op elk uur in te stellen en een paar minuten te bewegen, laat je je bloed beter doorstromen. Loop een rondje om je bureau, wandel met je collega’s naar het koffieapparaat of voer enkele oefeningen uit aan je bureau:

  1. Been- en teenstretch: strek je benen recht vooruit terwijl je op je bureaustoel zit. Buig en strek vervolgens je tenen vijf keer en ontspan.
  2. Arm- en schouderstretch: strek je armen en schouders boven je hoofd en houd deze positie voor een paar seconden vast.
  3. Rug- en nekstretch: til je schouders op en laat ze weer zakken. Of draai je hoofd naar links en rechts.

Tip 2: maak gebruik van de trap

Neem de trap in plaats van de lift. Helemaal als je op een hoge etage werkt, is het goed om de trap te nemen. Op deze manier verplicht je jezelf om te bewegen, verhoogt je hartslag en verbrand je meer calorieën.

Tip 3: neem korte pauzes tijdens werktijd

Neem korte pauzes tijdens je werk om te bewegen. Loop bijvoorbeeld een rondje om of in het gebouw of doe een paar squats.

Tip 4: investeer in fitnessmaterialen voor op kantoor

Licht je HR-manager in over de handige fitnessmaterialen die aangeschaft kunnen worden en uitermate geschikt zijn voor in een kantoorruimte. Denk bijvoorbeeld aan meerdere wandelbanden of bureaufietsen.

Tip 4.5: huur een smoothiefiets

Wil je eerst proeven van de bewegingsopties die je hebt voor op kantoor, voordat je een behoorlijke investering doet? Bij BuroVitaal kun je nu de smoothiefiets huren. Hiermee trappen je collega’s hun eigen sapje. Iets wat zeker in de smaak zal vallen en waarmee je niet alleen meer beweging op kantoor promoot, maar ook gezonde voeding. Lees meer en ontdek de vrolijke mogelijkheden van onze smoothiefiets!

Tip 5: gebruik een sta-bureau

Investeer in een zit-sta bureau en ga staan tijdens het werk als je je bloedstroom wilt bevorderen en energie op wilt doen.

Professionele hulp inschakelen? BuroVitaal biedt verschillende diensten aan!

Door 1 of meerdere van de bovenstaande tips binnen je bedrijf toe te passen, maak je al een goede start om je werknemers zowel fysiek als mentaal gezond te houden. Maar soms is het niet genoeg om de vitaliteitsproblemen met een paar tips op te lossen.

Wil je echt structureel en op een gedegen manier aan de slag met de verbetering van de fysieke en mentale gezondheid op de werkvloer? Het is dan raadzaam een professionele partij in te schakelen. Bij BuroVitaal bieden we tal van diensten en producten aan om jouw bedrijf en je werknemers te ondersteunen en gezond te houden: